Labels

30 Ekim 2012 Salı

Dr. Beats İncelemesi (kulaklık)

3 gün önce elime ulaşan bu kulaklığın incelemesini yapmak ve almak isteyenlere referans olmak için bu incelemeyi yazmak istedim. Beats By Dr. Dre Studio müzik dinlemeyi sevenlerin alabileceği iyi kulaklıklardan biri fakat o kadar paraya değeceğini düşünmüyorum. 

Kutu içeriği: 
* Beats By Dr. Dre kulaklık 
* Sert kulaklık taşıma çantası (kulaklık katlanıp küçücük hale gelebiliyor) 
* 1 adet kırmızı kablo 
* 1 adet mikrafonlu ve ControlTalk özellikli siyah iPhone ve BlackBerry kablosu 
* 6mm girişli jack 
* Uçak girişi 
* AAA pil 
* Temizleme bezi 

Kulaklık 2 adet kumanda pili yani AAA ile çalışıyor. Aynı zamanda ses izlasyonuna sahip ama yinede yüksek sesle dinlediğinizde yanınızdakilerin rahatsız olmasını engelleyemiyor. Kulaklığın açıp kapama tuşu var ve sağ tarafındaki ß logosuna basılı tuttuğunuzda ses kapanıyor elinizi kaldırdığınızda tekrar açılıyor. 

Beğendiğim özellikleri: 

Kulağıma rahatça oturuşu, güzel görüntüsü, kutusunun sertliği ve çizilmez parlak yüzeyi. 

Beğenmediğim özellikleri: 

Ses kalitesi, Ses %100 deyken hiç bir insan oğlunun o kulaklığı kulak zarı patlamadan 5sn'den daha fazla kulağında tutabileceğini sanmıyorum... Sesin gücünü siz düşünün artık. Bu nedenle kendimi vermek istediğimde en fazla %60 a kadar getirebiliyorum fakat izalasyonu özelliği yetmiyor yani dışarı çok ses veriyor. Sol kulak tarafında kulaklık takma yeri çok garip dizayn edilmiş kulaklık kablosunu değiştirmek istediğinizde kabloyu hasarsız çıkarmanız için biraz uğraşmanız gerekiyor. Ayrıcada ses yüksekliği arttıkça sesin gürültü miktarıda artıyor ses kısıkkenki netlik ve berraklık kayboluyor. 

Müzik dinlemeyi sevenlerin -ve işi bilenlerin- asla kullanmayacağı bir kulaklık Beats Audio. Çok daha profesyonal kulaklıklar da var, ancak onlara gerek bile yok. Zira yarı fiyata bu kulaklığın kalite olarak muadilini alabilirsiniz. Anladımki bu parayı ses kalitesine değil tarzına vermişim. 

İncEleme bana aittir. © AlirizaArikboga



0 yorum:

Yorum Gönder